söndag 30 november 2014

Örkelljunga IF - ÅKIBS 6-4

Söndagkväll och två lag som har sju raka segrar bakom sig skulle idag ställas mot varandra. Det märktes att många killar var lite spända och pratade om seriefinal. Vi som ledare försökte ta ner spänningarna en aning. Vi lyckades väll inte fullt ut.

Matchen startar och vi har varit lite bortskämda med bra starter på matcher, men inte i denna.
Örkelljunga gör 1-0 3:01 inget vidare spelmål utan vi låter dom komma till skott väldigt enkelt. Vi arbetar oss sedan in i matchen har mycket boll och avslut på mål. Det känns lite snöpligt när Örkelljunga gör 2-0 14:07. Vi tränar funderar på snacket inför pausen. I princip på tekning efter 2-0 görs även 3-0 14:53.. Nu kastas det verkligen salt på öppet sår.

Vi märker i pausen att killarna deppar en del. Nu handlar det om att plocka fram viljan och förklara att det är vi som har matchen men inte målen. Alla deras mål har kommit på skott och att vi offrar oss inte och täcker. Inte ens frislagen sätter vi upp någon mur. Bättring på detta och att backarna ska sätt upp bollarna på våra forwards snabbare så vi får lite tre mot två.

Andra perioden startar lika illa som första vi får 4-0 3:45. Nu gäller det att sätta igång, Simon Winberg tar taktpinnen. På sin kända slalom manöver kör han en rusch från backplats upp och glider igenom en, två, tre spelare sen trycker han in den 4-1. Stort jubel alla killar in på banan. 6:43 har vi på uret. Bytet efter kör Bertilsson på och skjuter in 4-2 7:45. Nu har vi bra flyt. och vi manar på killarna och kämpar för att få in en boll till. Vi har skott på mål, i stolpe, i ribba men Örkelljungas målvakt gör även fantastiska räddningar. Vi lyckas på ett frislag få in 4-3 med lite tur. Sebbe är framme och stör en back som styr in bollen i eget mål. Tid 14:51. precis vad vi behövde för att tända killarna ännu mera. Nu pausvila, vi känner att vi nu är det bättre laget. Det finns hopp, vi gör det mesta rätt nu, det vi har emot oss är en målvakt av högsta rang och en mittskena som stör våra uppspel.
Vi skapar mycket och matchen är i en fas där nästa mål kan vara avgörande för matchen ska utvecklas. Oturligt nog är det Örkelljunga som lyckas skjuta in 5-3 6:05. Nu hade nog många lag brutit ihop. Men inte dessa killar, utan hornen i pannan växer fram. Nu öser killarna på och som mest i byte hade vi en öppen målchans två i stolpen och en i underriban som studsar på mållinjen. Vi tar Time out 9:45. Nu måste vi få till något. Vi bestämmer oss för att rulla in killarna lite löpande med ca 30-sekunders byten en o en för att öka tempo o lite olika kombinationer. 11:29 får vi in 5-4. och vi är heta dock avsluten sitter överallt utom i mål. Vi plockar målvakt vid 13:25 men lyckas aldrig etablera något vidare övertag utan vi får släppa in en boll i tom kasse. Och vi har ett slut resultat på 6-4.

Om man ska sammanfatta denna matchen så skapar vi massvis med chanser och tror att vi har ca 8 bollar i stolpe/ribba och två eller tre helt öppna målchanser. Men detta var en kväll när Örkelljunga hade flytet och en otroligt duktig målvakt. Våra killar växer mer och mer in rollen att vi ger aldrig upp. Det är en sådan inställning som gör både medspelare, tränare, föräldrar och publik lyckliga.
Vi var idag det bättre laget spelmässigt men som i all idrott så är det målen som räknas!