söndag 23 november 2014

FBC Viljan - ÅKIBS 3-5

Idag var det tid för den sjunde spelomgången i seriespelet. Efter sex raka segrar var det tid att möta Viljan som också har sex raka tre poängare. Märktes att killarna var taggade vi pratade innan match om att minimera våra misstag. Vi har i en del matcher slarvat lite i våra passningar och motståndarna har då fått lite mycket gratis.

Killarna skojade innan start "vi kör på vi ska ha 2-0 i första bytet"
Matchen startar och vi kör på i full fart. Felix trycker in 0-1 köksvägen tid 0:50. De verkar tända..ni får 30 sekunder till ( vi på bänken klart nyfikna om de klarar leverera ?). Vi tar kontroll på bollen o Viljan verkar helt paralyserade, chanserna haglar och vårt 0-2 mål är närma, 2:19 gör Felix sitt andra på fint arbete av Ville o Axel som får Assisten och killarna levererar!
Matchen fortsätter i högt tempo och Viljan jobbar sig in i matchen och får in 1-2 5:51. Det svänger sen lite fram och tillbaka. Sen kommer vi in i en bra period 12:14 sätter Axel 1-3 på pass av Ville. 30 sekunder senare har vi matchens snyggaste anfall. Allt enligt skolboken i hur man gör mål i innebandy! Snygg pass från backplats till Ville som har kantposition längs sargen, direktpass rakt över i mitten där axel kommer i fart och skjuter direkt på en målvakt som inte hinner sidoförflytta sig. 1-4 tid 12:44.

Andra perioden är ingen bra period mycket långbollar från vår sida och dessa kommer lika snabbt tillbaka har vi lärt oss nu. Så mycket försvar blir det från vår sida. Viljan vinner denna perioden med 1-0. Och vi pratar om att lugna ner spelet och hålla bollarna på pass längs marken.

Tredje perioden lyckas vi stundtals med det vi pratat om det finns stunder då vi ramlar tillbaka till höjdbollarna. 8:03 drar vi ner ridån för Viljan genom ett riktigt kämpa mål med snyggt avslut. Det är Ville som spelar sin fysiska forechecking på en motståndare högt uppe vid krysset. Han vinner närkampen och bryter in, skjuter från ingen vinkel..bortre stolpe in " jag siktade.". Hursomhelst alla nöjda och vi spelar av matchen. vi lyckas nästan minimera våra misstag i 45-minuter. 14:46 kör vi upp en pass i mitten som Viljan uppfattar och springer in framför våra spelare och gör ett snyggt avslut. Och fastställer slutresultatet till 3-5. Och vi sätter in sjunde raka tre poängaren. Nästa helg väntar Örkelljunga som oxå har sju raka.

Vi gör en riktigt bra match, ni plockar verkligen fram det bästa när det gäller.
Noah blev utsedd till matchens lirare. Det kan inte varit lätt jobb att sitta i den juryn idag. Noah visade idag vad det innebär att vara lagkapten. Tycker ni är många som verkligen ger allt. Fortsätt med det, då är det inte många lag som rubbar er.
Nu toppar vi formen till nästa helg, och Vi åker till Örkelljunga med bra självförtroende och en härlig lagmaskin!