fredag 6 mars 2015

ÅKIBS - Viljan 2-5

Vissa matcher är roliga att skriva om och vissa vill man helst inte ha spelat. Vilken kategori tisdagens match hamnar i får ni själva lista ut. Det märktes att vi haft tre veckors ledigt och utan några matcher i fötterna.
Vi startar trots att matchen bra skott i ribban i första bytet. Sen faller vi lite in i den karaktären som matchen hade många stunder "skjut o spring". Killarna visste att mycket stod på spel, vi lyckas dock göra förlösande 1-0 7:08 Axel utan ass. Viljan kvitterar ganska snabbt 8:33. Vi börjar dock få lite bättre rull på bollen och Zache sätter upp en fin pass till Felix som with no mercy sätter 2-1. Matchen böljar sen lite fram o tillbaka. viljans taktik är långa bollar på Bengt. Och de lyckas tyvärr efter lite slarv i vårt försvarsspel få in viktiga 2-2 30 sekunder inna paus.
I paus pratar vi om att inte hamna i ett tempo där det bara blir krig utan försöka bygga upp spel o rulla boll " spela innebandy helt enkelt!".
Period två startar och vi blir kraftigt tillbaka tryckta i ca 3 min. Vi lyckas dock efter detta sätta oss i förarsätet, nu styr vi bussen..full fart mot mål! Vi skapar lägen o chanser om vart annat i ca 5 min. Kanske lite för ivriga att få in den. Viljans målvakt plockar ett läge, kastar snabbt ut på deras anfallare som slinker igenom o 2-3 ett faktum. Lite ridå ner på killarna som gärna sett 3-2 istället för 2-3. Vi drabbas sen av en tveksam då Zache går in i en duell och motståndaren halkar på hans klubba, 2 minuter i snickerboa på den!
Vi gör ett riktigt bra boxplay där vi flertalet gånger bryter och kontrar det luktar 3-3, men 20 sekunder kvar så lyckas viljan få in 2-4. Resultatet står sig perioden ut och Viljan fortsätter slå långa bollar på Bengt.
Tredje perioden startar och vi försöker få igång något form av spel men svårt med denna matchbilden och Viljan lyckas göra 2-5 2:02. Vi tar en timeout 5:28 och försöker att spela lite mer fullpress för att få in ett mål. viljan lyckas dock spela matchen så att vi inte får till något spel.
Att se på matchen kan inte varit någon större attraktion och killarna klart besvikna.
På söndag väntar match mot Örkelljunga som leder serien. Och serien lever i högsta grad!