söndag 8 mars 2015

ÅKIBS - Örkeljunga 5-2

Match hemma i borgen och det var serieledarna som idag stod för motståndet. Vi reflekterade lite hur matchbilden såg ut när vi möttes förra gången. Örkeljunga backade hem o spelade tätt försvarspel i sin trånga hall. Bra målvakt och vi hade många skott i ramen. Taskig start o vi hade 4-0 i baken innan vi vaknade till liv.
För att undvika detta i dagens match så var taktiken, snabba omställningar, låt dom lyfta upp laget så vi kan komma i fart innan den parkerar bussen i slottet.
Vi startar matchen med något trevande start, vi kör ett längre byte och Örkelljunga gör ett taskigt byte ca 1.30 in i matchen då de nästan tömmer banan på spelare vi får upp bollen och etablerar ett tryck nu är vi svåra.. Och 3:17 sätter Axel 1-0 ass. Noah.
Vi fortsätter spela bra och backarna gör allt rätt, vänder spelet snabbt och vi har inga problem att komma i fart och springa om bussen..
5:58 sätter Kapten Höllger 2-0 på assist från Henke via ett utkast. Vi spelar med energi o motståndarna ser bleka ut. 8:54 skickar Tage in ett skott på mål, en back försöker sig på en spark på bollen som blir en felträff och styr bollen rätt upp i nättaket och vi har 3-0. Strax därefter tar Örkeljunga Time out.
Vi bestämmer att taktiken för dagen med snabba uppspel och komma ifart Funkar bra. Låt motståndarna lyfta upp och vi spelar förbi.Vi drabbas sen av en utvisning 9:48. Vårt boxplay för dagen är grymt och vi är närma på att sätta 4-0. Men lyckas forechecka lite för hårt och får ytterligare en utvisning direkt efter. Så nu kommer vi verkligen ur rytm och en del killar får väldigt mycket speltid. Vi lyckas dock nolla även detta PP.
Vi går till paus, och vi pratar en del om att säkra upp början på perioden och att motståndarn kommer lyfta upp spelet vilket är bra för vår taktik för dagen.
Vi behöver 2 minuter o 54 sekunder sen har vi 4-0. Felix tar ett varv i karusellen slänger in en fribiljett till Ville som drar på ett direktskott enligt läroplan 1.0.
Nu är vi i heaven! Motståndarna börjar vakna lite till liv och 6:48 lyckas de spräcka nollan och vi har 4-1 på tavlan.
7:30 drabbas vi av en utvisning (inte bra..). Boxen går in o gör ett bra jobb och motståndarna lyckas få in 8 man på banan i ett felaktigt byte och vi får spela 4-4 i 28 sekunder sen 5-4. Vi gör ett mycket bra PP med fina kombinationer och jag räknar in 4 kvalificerade avslut men inget mål.
12:45 var det tid igen snickerboa för slag. Boxen in igen och vi är närmare 5-1 än 4-2.
Tredje perioden spelar vi av, dock lyckas Örkeljunga komma igång lite och får in 4-2 5:02. Vi har dock stundtals väldigt bra kontroll och Ville hittar Max med en fin pass och Max gör inga misstag utan sätter 5-2. På slutet trycker vi på bra och jagar ett mål till och vi är närma att få till 6-2 på slutet.

Dagens match var både taktisk bra spelad och en väldigt bra laginsats. 4 utvisningar är för mycket men boxplay funkade väldigt bra.
Serien lever in i sista omgången. Vi kan sluta på 1:a, 2:a eller tredjeplats. För att säkra minst en 2:a plats krävs att vi får en målskillnad på +14 i sista matchen. Är vi redo för den utmaningen?