lördag 10 januari 2015

ÅKIBS - Bromölla 6-1

Matchstart 11:45 känns som en drömtid! Vi får se. Idag hoppade vi över den obligatoriska joggingrundan utomhus. Rätt eller fel?
Idag startar vi med tre anfallsformationer och två backpar. Tage gör debut i seriespel efter lite sjukdom och långresa.
Vi startar period 1 i full fart.Det tar 58 sekunder sen har vi 1-0 det är nykomponerade kedjan med Axel, Ville och Noah som center som forcerar fram målet. Det är Ville som kommer på högerkanten med boll, tar varvet bakom mål och släpper in bollen i slottet till Axel som drar till direkt.
Vi fortsätter sedan trycka på men vi råkar göra ett slarvigt byte där Noah hoppar ut en meter innan Sebbe hinner av (som dessutom får bollen framför klubban och skjuter iväg den)..snickerboa för Noah för felaktigt byte. Vi kör in vårt boxplay med Ville, Axel, Zache och Simon. Vi spelar rikigt bra och förnuftigt. Bromölla har inte mycket boll utan vi styr det hela i princip under två minuter.
Vi lyckas dock inte skapa några fler mål under period 1.
Vi tränare har idag bestämt oss för att våga testa lite nya kombinationer och även att spela 2-1-2 med en kedja. Och vi bestämmer oss för att hålla fast vid detta. vi gör dock lite skifte mellan killarna.
Andra perioden startar på liknande sätt det är assist kungen Ville som tar varvet runt målet. Denna gången parkera sig Felix i slottet och får passen som han stabilt stänker in 1:09 har vi på klockan. Vi har sen en period där vårt spel inte riktigt kommer igång och Bromölla krigar på. De får utdelning 5:25 genom ett långskott från mittlinjen blir det en retur som vår back rensar undan mitt i slottet. I slottet från nr 5 i Bromölla och skjuter på direkt och vi har 2-1.
Vi tycker jag ändå kontrollerar matchen, en del killar blir lite frustrerade. Och vi har stundtals under serien haft ledning med minst 4-5 bollar och det är klart det känns konstigt. Vi tar ett snack i paus att ni måste tro på det vi gör, vi kör idag med tre formationer vilket innebär att speltiden blir mindre, när ni är inne på banan kör med högt tempo också skapa avslut.

Tredje perioden startar på liknande sätt men med ombytta roller. Denna gången gör Ville inte assisten utan målet. Och får idag titeln "dagens snyggaste". Simon drar på ett skott (eller pass ;-) ) Ville har parkerat sig vid stolpen och tar passen på tennis och stöter in den och vi har 3-1 med 0:35 på tavlan. Detta tänder killarna och sänker motståndarna. Spelet rullar på men inga mål. Bromölla tar timeout 8:35. Vi får chans att snacka ihop oss. Vi gör efter detta tre mål. 4-1 Axel på assist av Simon . 5-1 Noah på ett vasst skott och 6-1 Felix på assist av Axel.

Idag passade vi på att prova oss fram och det är klart att på kortsikt påverkar detta vårt stabila spel. Men det är viktigt att känna hur vi än spelar så får vi resultaten med oss. Sen behöver vi bli bättre på att kunna spela dessa matcher där vi inte har klara ledningar.
Och det är inte enkelt när bussen är parkerad!

Dagens klapp på axeln tycker jag går till Henke som gjorde fina räddningar och Ville som körde på i alla lägen startade alla perioderna på rätt sätt och såg till att vi fick den starten vi behövde.