lördag 20 december 2014

FBC Engelholm - ÅKIBS 1-9

Match nr 10 i serien och första returmötet. Vilket innebär att serien nu har vänt. Motstånd för dagen är FBC Engelholm, första mötet slutade med vinst 8-2 hemma i "borgen". Vi vet att det är ett bra lag som krigar som bara den och sätter press på våra backar med minst två spelare. Taktiken för dagen är att rulla bollen o sätta uppspelen framförallt på kanten men även våga möta i mitten o vända bort två eller tre av deras forwards.
Innan matchen passar vi även på att sjunga för Max som fyllde år idag.

Vi startar matchen lite trevande. Simon tycker det är högtid att vi hänger in den..så på patenterade "SW©" (Simon Winberg) kör han upp på en solo..stänker in 0-1 6:02 u.a. Detta tänder igång 1:A line (vi ska minsann hänga på..) Max gör 0-2 och Axel sätter 0-3 14:58 på assist från Zache.
Paus o stabil ledning. Lite snack om våra uppspel som Engelholm fortsätter att störa.

Andra perioden är ungefär som att vi tryckte på startknappen. Vi har 0-4 efter 1:15 Ville drar på bössan efter assist från kapten Höllger. 0-5 Felix "äntligen" Mårtensson. 0-6 zache som drar på ett skott från backposition assisten står Ville för.

Vi startar tredje perioden mindre bra, lite slarv i försvarszon och Henke får tyvärr plocka ut en boll. Nej bättring nu hörs det på bänken..men Krigarna från Engelholm kämpar på bra det tar ungefär nio minuter innan vi kan starta igång målproduktionen. Det är Felix som gör sitt andra mål för dagen, assist Bertilsson. 11:21 gör Ville sitt andra mål assist födelsedagsbarnet Max.
12:12 tar vi timeout. kanske kändes konstigt både på läktaren och för motståndarna. Här var tanken att träna på en ny uppställning (1-2-2) för att pressa på vid tex underläge. Och det funkade fint vi behövde 41 sekunder och Bertilsson slår in en luftboll på tennis, där Noah satte upp bollen.

Åter igen gör ni en bra match, periodvis spelar ni runt bollen väldigt bra. Vi tränare tycker att för varje match som går så mognare ni mer och mer i spelet. Passa på att villa nu, den 28:e startar vi uppladdning för vårt första äventyr i Gothiacup.