tisdag 3 februari 2015

ÅKIBS - FCH 7-3

Tisdagsmatch, något nytt för oss! På sen eftermiddagen fick vi två tänkbara avhopp. Men i sista stund så fick vi positiva besked om spel. Axel förkyld o hostig, vi testar sa han. Vi tränare funderade lite..backplats får det bli inte lika mycket spring.. Vilket innebar Kapten Noah upp i anfallet.

Liten påminnelse till killarna om hur matchbilden såg ut förra gången..ett FCH med två anfallare högt o en center bakom. Taktiken för dagen '"locka upp" förflytta oss o boll sidled, sätt upp snabbt på kanten så kommer vi skapa 3 mot 2 lägen.

Vi ser direkt att det är precis så här de ställer upp. Vi har dock stundtals under matchen svårt att spela förbi dom, vi lockas ofta att prova diagonalare igenom som ofta bryts av deras center och backarna får en tuff kontring.

Lite matchhändelser:
Vi drabbas 3:56 av en 2-min för slag. Bra boxplay o vi håller spelet mellan deras kille som styr o anfallaren. Detta stör klart lite i våra femmor och det tar några minuter innan vi kommit in i flyt igen.
8:15 sätter Max 1-0 genom att sig förbi sin back o sätter ett dragskott. Utan assist
9:30 Noah 2-0 på ett direktskott, Ville assisterar med en tvärs över pass

Paus, känns som vi kopplat greppet. Vi måste bara hålla koll på deras centrar de bryter uppspel o avslutar perioden med ett par farliga skott i mitten

0:40 2-1 deras höger forward bågar runt vår back som följer med bra, o slappnar av lite då han är långt ute vid sargen. Men lyckas få till ett lurigt skott.
3:52 ny 2-min för slag. Åter igen gör vi ett mycket bra boxplay.
6:36 3-1 Max slår in bollen assist Bertilsson
8:07 4-1 Ville får ett inspel bakom kassen han tar ett par snabba kliv o sätter upp bollen i bortre.
8:58 4-2
12:26 4-3

Paus. Viktigt nu de kommande 5-min att skapa lägen men tänk på försvaret. Spela upp boll snabbare.
Killarna går ut taggade o gör en mycket bra sista period!

3:02 5-3 Bertilsson assist Axel
5:32 6-3 Felix får en lyra från Tage. Stabil nedtagning, rundar back o fintar målvakt.
8:48 7-3 Felix får pass av Noah, något trängd o ryggen mot mål. Drar på en backhand som sitter i bortre.
10:07 FCH time out.
Vi spelar av matchen o vi är närmare att göra 8-3 än FCH är att göra 7-4.

Bra spelat idag. Tycker boxplay och våra försvarsuppställningar på frislag såg bra ut idag. Stark laginsats o positivt i tre perioder!